Äntligen klar!

Nu har jag äntligen packat klart............jag vet att det tog väldigt lång tid, men jag har tagit massa pauser hela tiden och inte kommit någon vart. Hur som helst så är jag ju klar nu och det är ju det som räknas eftersom imogon bitti komer jag befinna mig i ÅRE FÖR ATT ÅKA SKIDOR!!!!!!!! :D Varför jag åker nu ikväll är för att jag mamma och Felix ska ta natttåget dit så vi kommer fram till Åre på morgonen och är redo för att åka i backen. Jag kommer hem på Torsdag, men jag tror inte jag kommer kunna uppdatera bloggen i Åre så ni får helt enklet vänta tills jag kommer hem. Fast vem vet, jag kanske hitttar någon dator någonstans ;)
Ni får ha det så bra så länge och här kommer lite bilder från förra året i Åre.


Choklad- och kokostårta

Jag vet att det är lite sent att lägga ut receptet nu, men bättre sent än aldrig ;)
Detta behöver du:

Botten
4 dl kokos
1/2 dl socker
1/2 dl farinsocker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk smält smör
4 ägg
finrivet skal av en lime

Tryffeltopp
275g mjölkchoklad
50g mörk choklad
2 1/2 dl grädde
1 msk honung
1 msk smör
2 msk rostad kokos, rostad i en torr stekpanna

Gör såhär:
Sätt ungnen på 175 grader. Smörj en form med lösbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen. Blanda alla ingredienser till botten, häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt formen i mitten av ugnen i 12 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel. Häll tryffeln över kakan och strö över rostad kokos. Låt kakan stå kallt över natten.
Granera gärna med körsbär.

Bild från receptboken


Bild på hur min tårta blev


Det såg kanske inte exakt likadana ut, men jag kan säga att det verkligen är insidan som räknas i detta fall ;)
På tårtan jag bakade granerade jag med hallon istället för körsbär och det blev också jättegott :)

Nu måste jag börja packa.....

Japp, nu är det dags att packa :) Kanske bloggar mer sen när jag är klar.


Sammanfattning

Jag vet att jag typ är sämst på att uppdatera på bloggen, men jag har helt enkelt inte haft lust. Hur som helst tänkte jag catcha upp lite vad ni har missat av mitt liv denna vecka.
I veckan har jag varit i skolan, som vanligt, men veckan var inte så jobbig eftersom vi nästan inte hade några läxor plus att vi också hade en schemafri dag när vi planerade inför soarén och USA resan. Vi tittade också på filmen Australia som faktiskt var väldigt bra.
Igår hade vi hemkunskap och vi bakade pizzor som blev  jättegoda. Dock blev min hemkunskapslärare lite sur när ingen hade gjort en sallad till pizzan, men det gjorde ingenting tyckte jag för pizza ska ätas utan sallad :)
För övrigt har jag tränat, äntligen fattat hur skype funkar efter ha haft det en tid, druckit massor av vatten och te, gjort läxor och köpt träningbyxor (Hoppas det var okej att jag köpte likadana som dig Selma, men de var ju så snygga och det var ett så bra pris) :)


Time for homework!

Kom hem från skolan för ca 1 timme sedan och än så länge har jag inte gjort något vettigt.........men det ska jag snart ändra på. Nu är det svenska, engelska, och möjligtvis matte som gäller. Jag Kanske bloggar mer sedan när jag fått lite gjort.


Nu är det väl bara att sätta igång :)


Åkeshov

Har ni haft en bra morgon? det har jag haft iallafall ;) Jag har ätit frukost & lunch, läst i min bok tittat på TV och sovit. Snart beger jag mig till dagens träning i Åkeshov och efter det ska jag sova över with my homeies. Bloggar antagligen inte mer idag, så ni får ha det så bra sålänge.


Promenad på isen

Här kommer lite bilder från idag när jag och mamma var i Årstsviken och gick på isen.


Änderna hade bara en liten pöl att vara i för resten av vattnet var is. Sen blev det värsta kalabaliken när en kille gick förbi och slängde bröd åt dem :)
Måste också bara tilllägga att när jag och mamma precis hade kommit till Årstaviken hörde vi någon som skrek I en megafon: HEJA!! HEJA!!! HASA!!! HASA!! Ljudet kom från Eriksdalsskolan och rösten var rätt bekant. Då kom jag på att det var den årliga Vasa hasan på Villan som hade satt igång :) sedan när jag tittade mot Skolan såg jag små lågstadiebarn som åkte på sina skidor, så gulligt saknar tiden på Villan :'( Det är seriöst det bästa fritidset som finns ;)


Mammis Birthday!

Förlåt att jag inte har uppdaterat på länge. Jag har haft rätt mycket skolarbete plus att min mamma fyllde år i onsdags. Som vanligt så är jag lite glömsk och glömmer alltid att köpa present när någon i min familj fyller år och det var inte direkt något undantag med mamma. Hur som helst, istället för att köpa en present städade jag hela lägeheten och sedan bakade jag och brorsan en tårta till mamma. Hon blev jätteglad och sa att det var den bästa present hon kunde få :) Tårtan blev faktisk väldigt god, ett måste för chokladälskaren.


Kanske lägger ut receptet sen, vi får se ;)

Valentine's day! ♥



Glad alla hjärtans dag på er alla! ♥

Egentligen ska jag inte göra något speciellt idag, men jag tyckte att det kunde vara lite trevligt med en liten hälsning iallafall :) Pappa har ju i och för sig köpt hem några fina hjärtformade bakelser, men mer firande än så blir det nog inte. Brukar ni fira alla hjärtans dag?


Nu är det bestämt!

Jag ska sparka igång den här bloggen på måndag, trots att designen inte är klar. Jag orkar helt enkelt inte vänta längre med att skriva så ni får stå ut med en halvfärdig blogg. Bättre det än ingen bloggning alls tycker jag iallafall :)

På måndag sparkar jag igång den här bloggen :)

Bloglovin!! :)

Följ min blogg med bloglovin <3