Choklad- och kokostårta
Jag vet att det är lite sent att lägga ut receptet nu, men bättre sent än aldrig ;)
Detta behöver du:
Botten
4 dl kokos
1/2 dl socker
1/2 dl farinsocker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk smält smör
4 ägg
finrivet skal av en lime
Tryffeltopp
275g mjölkchoklad
50g mörk choklad
2 1/2 dl grädde
1 msk honung
1 msk smör
2 msk rostad kokos, rostad i en torr stekpanna
Gör såhär:
Sätt ungnen på 175 grader. Smörj en form med lösbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen. Blanda alla ingredienser till botten, häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt formen i mitten av ugnen i 12 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel. Häll tryffeln över kakan och strö över rostad kokos. Låt kakan stå kallt över natten.
Granera gärna med körsbär.
Bild från receptboken
Bild på hur min tårta blev
Det såg kanske inte exakt likadana ut, men jag kan säga att det verkligen är insidan som räknas i detta fall ;)
På tårtan jag bakade granerade jag med hallon istället för körsbär och det blev också jättegott :)
Detta behöver du:
Botten
4 dl kokos
1/2 dl socker
1/2 dl farinsocker
1/2 dl sirap
1 msk kakao
1 msk vetemjöl
1 msk smält smör
4 ägg
finrivet skal av en lime
Tryffeltopp
275g mjölkchoklad
50g mörk choklad
2 1/2 dl grädde
1 msk honung
1 msk smör
2 msk rostad kokos, rostad i en torr stekpanna
Gör såhär:
Sätt ungnen på 175 grader. Smörj en form med lösbar kant, ca 24 cm i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen. Blanda alla ingredienser till botten, häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt formen i mitten av ugnen i 12 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel. Häll tryffeln över kakan och strö över rostad kokos. Låt kakan stå kallt över natten.
Granera gärna med körsbär.
Bild från receptboken
Bild på hur min tårta blev
Det såg kanske inte exakt likadana ut, men jag kan säga att det verkligen är insidan som räknas i detta fall ;)
På tårtan jag bakade granerade jag med hallon istället för körsbär och det blev också jättegott :)
Kommentarer